Welzijn Tielt nu ook onder de Torens

25/05/2022 - 08:22

Welzijn Tielt nu ook onder de Torens

Welzijn Tielt trekt naar Aarsele. In mei ging dienstencentrum ‘onder de Torens’ van start in Aarsele, in het Oud Gemeentehuis. Ook Welzijn Tielt sluit nu aan bij dit initiatief en richt er maandelijks een zitdag in.


Nabijheid

Op die manier wil Welzijn Tielt de dienstverlening dichterbij brengen. Elke tweede dinsdagnamiddag van de maand kan iedereen die vragen heeft rond Welzijn er terecht van 14u00 tot 17u00.

Het gaat dan om Welzijn in de meest brede zin van het woord: sociale voordelen, premies, financiële steun, achterstallige facturen, zitdagen van andere diensten … Welzijn Tielt zoekt mee een oplossing en maakt je wegwijs in het brede aanbod van hulp- en dienstverlening.

Een afspraak maken hoeft niet, iedereen kan vrij langskomen.

In de toekomst breidt Welzijn Tielt dit aanbod ook uit naar Kanegem en Schuiferskapelle.

Contact: Welzijn Tielt - T 051 40 90 52 - www.welzijntielt.be


Infopunt onder de torens

Daarmee wordt het Infopunt onder de Torens in Aarsele weer wat verder uitgebouwd. Je vindt er ook de thuiszorgcoördinator Zorg Tielt, die je helpt met allerlei vragen rond en/of de opstart van één van de thuiszorgdiensten die Zorg Tielt aanbiedt: maaltijden aan huis, boodschappendienst, klusjesdienst, Minder Mobielen Centrale, wasdienst en Foton (gericht op personen met dementie en hun mantelzorgers in de thuissituatie).

Je kan terecht bij de thuiszorgcoördinator van Zorg Tielt elke laatste dinsdag van de maand tussen 14u00 en 17u00, zonder afspraak.

Contact: Louise Snauwaert - T 051 40 26 46 - www.ztielt.be


Verder onder de Torens

Dienstencentrum ‘onder de Torens’ in Aarsele is wekelijks open op dinsdag en woensdag van 9u30 tot 17u00. Je geniet er onder meer van een warme maaltijd in het buurtrestaurant (soep, hoofdgerecht, dessert en water). Het buurtcafé is diezelfde dagen telkens open van 13u30 tot 17u00; je kan er gezellig bijpraten met een kop koffie, een gezelschapsspel of de krant lezen. Het Oud gemeentehuis is via de achterzijde toegankelijk voor minder mobiele personen.

Op woensdagnamiddag staat het samenbrengen van jong en oud centraal in de ‘familiesalons’. Kom gerust langs met je (klein)kinderen. In de kinderhoek zijn tal van spelletjes en puzzels te vinden.

Contact: Michèlle Nachtergaele - T 0470 65 36 13 - onderdetorens@ztielt.be - www.ztielt.be