Buurtwerker digitale inclusie biedt hulp bij elke digitale vraag!

25/04/2024 - 09:00

Digitale vraag? Onze buurtwerker digitale inclusie helpt je graag!

Buurtwerker digitale inclusie biedt hulp bij elke digitale vraag!

Sinds 5 februari is Merel Theuninck gestart als buurtwerker digitale inclusie. De buurtwerker richt zich op kwetsbare personen en zal hen ondersteunen rond digitale drempels.

De samenleving wordt steeds digitaler. Veel zaken worden op die manier makkelijker, maar tegelijkertijd zien heel wat mensen de bomen door het digitale bos niet meer. Tielt en Meulebeke wil daar komaf mee maken. Wie niet (meer) kan volgen, moet geholpen worden en ondersteuning krijgen om zijn digitale vaardigheden te verbeteren.

Een samenwerkingsproject tussen de gemeenten Tielt, Meulebeke, Wingene, Ruiselede, Pittem en Ledegem en DVV Midwest werd opgezet om via subsidies vanuit de overheidsdienst maatschappelijke integratie in te zetten op digitale inclusie voor de meest kwetsbaren.

De digitale buurtwerker zal via huisbezoeken en samenwerking met welzijnsorganisaties 1-op-1 begeleiding voorzien, maar ook groepsmomenten waar men samenkomt om bepaalde problemen en digitale drempels te bespreken. Naast de reeds bestaande initiatieven met vrijwillige digihelpers en een ruimer aanbod van digilessen is dit nog een extra pijler in onze ambitie om iedereen digitaal mee te krijgen.

U kunt onze buurtwerker bereiken via het telefoonnummer 0474 61 09 33 of via merel.theuninck@tielt.be

Digitale vraag? Wij helpen je graag!

contacteer Merel