Geestelijke gezondheid - Wel in je vel

Jaarlijks zet lokaal bestuur Tielt in op een actie tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (telkens van 1 tot 10 oktober), waarbij het belang van veerkacht en Geestelijke Gezondheid in de kijker wordt gezet. Ook doorheen het jaar wordt hier extra veel aandacht aan besteed. Heb je hulp nodig maar weet je niet waar terecht ? Welzijn Tielt helpt je de weg vinden. Je kunt ook bij je huisarts terecht die je kan doorverwijzen naar een eerstelijnspycholoog of andere geschikte hulp voor volwassenen. Ben je minderjarig, dan is er een aangepast hulpverleningsaanbod dat nog beter bij je noden aansluit. Bij interesse, neem contact op met Welzijn Tielt

Wel in je vel Tielt

Wel in je vel Tielt”, een methodiek over geestelijke gezondheid van jongeren, werd in een nieuw jasje gestoken. Deze methodiek kan door leerkrachten aangeboden worden aan middelbare scholieren. Je vindt er tips om je eigen veerkracht te versterken, hoe je een Warme William kan zijn voor anderen alsook alle (lokale) hulpverleningsmogelijkheden.

Leeslijst (voorlees)boekjes rond het thema "emoties" - voor de allerkleinsten

Ter gelegenheid van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid maakte Welzijn Tielt deze leeslijst met (voorlees)boekjes rond het thema emoties voor de allerkleinsten. Alle boekjes kan je terugvinden in de Bibliotheek van Tielt.

De leeslijst is terug te vinden in bijlage op deze pagina.

BijlageGrootte
PDF-pictogram leeslijst_boekjes_emoties.pdf1.35 MB